BURSA / İNEGÖL - Müşerref-Muzaffer Samda İlkokulu

Aktif eTwinning Projelerimiz

Mrt

Projeyi 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında sınıf öğretmenimiz Merve GÜÇLÜ GÜÇ  4/C sınıfı öğrencileri ile birlikte yürütmeye başlamıştır. Uluslar arası e-Twinning projesi olan" Math is Art ,Art is Math" projemiz 7 ülkeden 33 ortak ile çalışmalarına devam etmektedir. (Polonya(17), Türkiye(8), Gürcistan(2), İtalya(1), Romanya(1), Yunanistan(1), Litvanya(1).Matematik ve sanat farklı şekillerde ilişkilidir. Matematiği her yerde görebilir, duyabilir, deneyimleyebilirsiniz - resimde, mimaride, doğada, enstrümanla çalınan ritmik bir melodide, spor danslarında, ev yemeklerinin rahatlığında, gölge tiyatrosunda, jonglörlükte, bloklarla oynarken, rüyalarda olduğu gibi... Sanat eserlerinde matematik derslerinden tanıdığımız nesneleri bulabilirsiniz: sayılar, çizgiler, noktalar, şekiller, düz ve uzaysal figürler, ritim, simetri, perspektif, derinlik ve hatta zaman. Matematik, sayılar ve hesaplamalarla sınırlı değildir ve onu belli olmayan yerlerde aramak, çocuklar için büyük bir gelişim uyarıcısıdır. Çocuklar kendi eserlerini yaratacak, çevrelerindeki dünyayı gözlemleyecek ve matematiği sanatta, sanatı da matematiğin içinde bulacaklar. Majungmul'un kitabı, 'Matematik Resimleri' projesi için ilham kaynağı olacak. Bir sanat müzesi ziyareti" ve Anna Weltman, "Bu sadece  bir matematik kitabı değil". Öğrencilerin özgün ürünler ortaya koyduğu sanat ve matematiği birleştiren proje öğrencilerin bakış açısını da geliştirmektedir.

Şbt

Projeyi, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında okul öncesi öğretmenimiz Mine KAHRAMAN, projedeki 3. yılında 148 proje ortağının da katkılarıyla yeni öğrencileri ve velileri ile birlikte yürütmektedir.

Ara

Okulumuz 3-G sınıfı öğrencileri avrupalı yaşıtları ile tanışmak ve kültürlerini tanıtmak için, öğretmenleri Serdar ERDAL ile birlikte "A TRAIN TO EUROPE" eTwinning projesine başladılar.

Ara

Okulumuz 2/C sınıf öğretmeni Merve GÜÇLÜ GÜÇ eTwinning projeleri kapsamında "Beselnme Çantam" isimli projede ortak olarak çalışmaya başlamıştır. Çocuklar deneyimlemeye, gözlemlemeye, tartışmaya, başkalarından duymaya, en önemlisi bütün bu aşamalarda ve kendi seçimlerinde aktif olarak yer almaya ihtiyaç duyarlar (FAO 2005). Beslenme eğitimi verilmesinin çocuklarının beslenme bilgi düzeyini arttırdığı bilinse de çok yönlü girişim çalışmalarının daha yararlı olacağı belirtilmektedir.

Ara

Okulumuz 2/C sınıf öğretmeni Merve GÜÇLÜ GÜÇ eTwinning projeleri kapsamında "Gidemediğim Yerlere Uzanıyorum" isimli projede ortak olarak çalışmaya başlamıştır.Yurdumuzun tüm bölgelerini tanıtmak amacıyla kurulan bu proje çalışmaları nisan ayına kadar devam edecektir.Kendisine çalışmalarında başarılar dileriz.